YRITYS

Edelläkävijänä 33 vuotta

Vuonna 1986 Suomen suurimman keskusliikkeen vene- ja moottorijaosto pyysi Aimo Mustosta rakentamaan venetehtaan, jossa kehitettäisiin ja valmistettaisiin heille oma venemallisto. Oma tuotemerkki keskusliikkeellä oli ollut jo vuosia, ja tuolloin myynnissä ollut mallisto koostui pääasiassa eri venevalmistajien tuotteista, jotka markkinoitiin keskusliikkeen omalla tuotemerkillä. Uusi mallisto piti kehittää ja valmistaa niin, että hinta olisi kilpailukykyinen, vaikka jakeluketju oli yhtä porrasta kilpailijoita pidempi. 

AMT-Veneet Oy:n tuotantolaitoksen suunnittelutyö käynnistyi välittömästi sisältäen mm. maailmanlaajuisen kartoituksen pienveneiden valmistuksesta. Varsinainen venevalmistus aloitettiin 04.11.1987. Tuotantolaitoksen henkilökunta oli koulutettu AMT:n uusiin, tehokkaisiin sarjatyömenetelmiin, ja jo muutamassa kuukaudessa tuotantomäärät ohittivat perinteisesti toimivat kilpailijat. 

AMT:n toimenkuvaan kuului valmistuksen ohella mm. veneiden rakennesuunnittelu, materiaali- ja varustevalinnat ja niiden hankinnat sekä erittäin tehokkaan osavalmistajaverkoston luominen. Myös veneiden sertifiointi sekä jakelu jälleenmyyjille ja maahantuojille jäi AMT:n tehtäväksi. 

AMT:n valmistamista veneistä tuli hyvin nopeasti omissa kokoluokissaan se laadun mittari, johon muut pyrkivät ja johon muita testeissä verrattiin. AMT jatkoi keskusliikkeen sopimusvalmistajana aina vuoteen 2005, jolloin se katsoi parhaaksi irtautua yhteistyöstä. Tuona aikana kehitettiin yli 30 venemallia, joita valmistettiin yhtiön kahdessa tuotantolaitoksessa yhteensä yli 25 000 kappaletta. 

Vuoden 2005 loppupuoliskolla AMT aloitti oman venemalliston kehitystyön. Siirtyminen sopimusvalmistuksesta omiin tuotteisiin merkitsi yhtiölle parempia mahdollisuuksia hyödyntää osaamistaan. Monet turvallisuutta ja mukavuutta lisäävät ominaisuudet, jotka kustannussyistä oli jouduttu jättämään pois, voitiin ottaa käyttöön omissa uusissa malleissa. Ensimmäiset viisi mallia esiteltiin vuoden 2006 Helsingin venenäyttelyssä. Kuluneiden vuosien aikana mallisto on kasvanut käsittämään kaikkiaan 14 venettä kokoluokissa 4,5 - 6,9 m.

Suunnannäyttäjä ja testivoittaja

AMT suunnittelee, kehittää ja valmistaa tuotteensa itse. Se on kehittänyt myös erityisen 3D-suunnitteluohjelman, joka ohjaa suoraan työstöyksiköitä ja mahdollistaa veneen kaikkien osien mallikappaleiden ja muottien samanaikaisen valmistamisen. Tällä menetelmällä saavutetaan erinomainen mittatarkkuus, ja sen käyttöönotto AMT-malliston suunnittelussa on vienyt veneiden tilankäytön ja ennen kaikkea turvallisuuden aivan uudelle tasolle.

Lopputuloksena syntyvät AMT-veneet täyttävät vaativimpienkin veneilijöiden toiveet. AMT-veneet ovat ensiesittelystään lähtien menestyneet erinomaisesti sekä suomalaisten että kansainvälisten venelehtien tuote- ja vertailutesteissä.

Täysin Suomalainen venemallisto

Suomalaisuus on AMT-veneiden filosofiassa keskeinen ominaisuus – alkaen suunnittelusta ja päätyen valmistukseen sekä ammattitaitoisiin AMT-kauppiaisiin. AMT-veneet valmistetaan Kontiolahdella kahdessa modernissa tehtaassa, joiden kapasiteetti on peräti 1600 venettä vuodessa. 

AMT-veneet on myös merkittävä veneiden viejä. Suomen lisäksi veneitä myydään mm. Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Englannissa, Saksassa, Virossa ja Venäjällä.

AMT-veneiden peruskonsepti on kiteytetty kolmeen sanaan

AJETTAVUUS

Veneiden kulkuominaisuudet ja suorituskyky on todettu erinomaisiksi useissa venelehtien testeissä. 

MUKAVUUS

Veneiden yksityiskohtien suunnittelussa on haettu ratkaisuja, jotka lisäävät kuljettajan ja matkustajien viihtyvyyttä.
Veneiden varustetaso hakee omassa kokoluokassaan vertaistaan. 

TURVALLISUUS

Kaiken suunnittelun perustana on tinkimätön turvallisuus. Veneissä on ainutlaatuinen, uppoamaton ”Aina rantaan” -rakenne sekä lukuisia muita veneilyn turvallisuutta korostavia rakenneratkaisuja.